IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Morgan Stanley и KeyCorp на загуба заради помощта от правителството

Разходи за дивиденти и връщане на заемите водят до негативни резултати за двете банки

15:57 | 22.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Morgan Stanley и KeyCorp на загуба заради помощта от правителството

Американските банки Morgan Stanley и KeyCorp излязоха на загуба за второто тримесечие на годината. Сред основните причини за това са разходите, свързани с държавната помощ, която двете финансови институции получиха от правителството на САЩ.

Загубата на Morgan Stanley за тримесечието е в размер на 1,26 млрд. долара, или 1,1 цента на акция, при очаквания на анализаторите за загуба от едва 49 цента на акция.

За съпоставимия период на миналата година банката реализира печалба от 1,06 млрд. долара, или 61 цента на акция.

Нетните консолидирани приходи на Morgan Stanley падат с 11 на сто до 5,41 млрд. долара, след като през второто тримесечие на 2008 година те бяха в размер на 6,11 млрд. долара.

Според отчета на банката за разглеждания период е реализиран разход от 74 цента на акция, свързан с връщането на получените от американското правителство кредити по програма TARP.

В същото време от KeyCorp обявиха загуба в размер на 226 млн. долара (68 цента на акция), което е доста по-малко от загубата за второто тримесечие на миналата година. Тогава банката отчете отрицателен резултат от 1,13 млрд. долара, или 2,7 долара на акция.

Резултатът е такъв след изплащането на дивидента по привилегированите акции на правителството, който е в размер на 28 цента за ценна книга. Ако не трябваше да се изплаща този дивидент, банката щеше да е на печалба, предава Market Watch.

Необходимостта на KeyCorp от държавна помощ бе предизвикана от нуждата капиталът от първи ред да достигне 1,8 млрд. долара. Очакванията на анализаторите за това тримесечие бяха банката да успее да ограничи загубата си до 41 цента на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още