IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола кръжи около 65 долара

Петролните фючърси са поскъпнали с над 5 долара за последните четири дни

22:33 | 21.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола кръжи около 65 долара

Петролът се търгуваше за близо 65 долара за барел в края на сесията в Ню Йорк, след като по-добрите от очакваното финансови резултати на редица щатски компании повишиха оптимизма, че търсенето на суровината ще се повиши.

Цените на енергийните ресурси, с изключение на бензина на дребно, нарастват през последните седем дни. От началото на тази седмица обаче те кръжаха около нивото от 64 долара за барел, в очакване на отчетите на ключови борсови дружества.

Американският лек суров петрол с доставка през август поскъпна със 74 цента, за да приключи сесията на ниво от 64,72 долара за барел. Петролните фючърси са поскъпнали с над 5 долара в сравнение с цената си от четвъртък миналата седмица.

Днес бе последния ден за търговия с петролните фючърси с доставка през август. Повишението на цената през последните дни може да е резултат от спекулациите на пазарните участници, които покриват стратегически залози за цената на петрола.

В сряда се очакват седмичните данни на Енергийното министерство в САЩ за промяната в запасите от суров петрол на страната. Анализаторите очакват спад от 1,9 млн. барела на седмична база.

На международната петролна борса в Лондон петролът тип „Брент” поскъпна с 38 цента до 66,82 долара за барел, предаде AP.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още