IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на BlackRock намалява, но активите се увеличават

Kлиентите са внесли 15,2 млрд. долара във фондовете на инвестиционната компанията през второто тримесечие

20:58 | 21.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на BlackRock намалява, но активите се увеличават

Нетната печалба на американското инвестиционно дружество BlackRock се оказа по-голяма от очакванията на анализаторите, след като клиенти са внесли 15,2 млрд. долара във фондовете на компанията през последното тримесечие.

Според ръководството на BlackRock инвеститорите са демонстрирали предпазлив оптимизъм, защото са пренасочили средства от фондовете на паричния пазар към тези, които инвестират в акции и облигации.

Активите, които фондовете на BlackRock управляват, са се увеличили със 7% спрямо предишното тримесечие до 1,37 трлн. долара. От тях над 31 млрд. долара са били вложени в ценни книжа, предаде Bloomberg.

Нетната печалба на BlackRock за второто тримесечие възлиза на 218 млн. долара, или 1,59 долара на акция, което се оказа повече от очакваните от анализаторите 1,56 долара на акция.

Положителният финансов резултат на финансовата компания е бил малко по-висок за същото тримесечие на миналата година – 274 млн. долара, или 2 долара на акция. Приходите намаляват с 26% на годишна база до 1,03 млрд. долара.

Чрез покупката на инвестиционното звено на британската банка Barclays - Barclays Global Investor, BlackRock ще добави повече консервативни и индексни фондове към своето портфолио. По този начин активите, които BlackRock управлява, ще се удвоят до 2,7 трлн. долара.

Така BlackRock ще се превърне в най-голямата инвестиционна компания в света.

BlackRock вече стана водещ финансов съветник на правителството на САЩ за това как да оценява и управлява неликвидните финансови активи. По този начин печалбата на звеното BlackRock Solutions се повиши с 16% до 116 млн. долара.

Финансовата компания бе избрана от финансовото министерство в САЩ да участва в управлението на инвестиционната програма за публично-частно партньорство. Чрез нея трябва да се изкупят трудните за оценяване активи на банките.

Акциите на BlackRock поевтиняват с 2,3% до 180,50 долара за акция на Нюйоркската фондова борса. Инвестиционната компания е увеличила своята пазарна капитализация с над 34% от началото на тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още