IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отчетите на Merck се оказаха по-добри от очакваното

Нетната печалба на фармацевтичния гигант за второто тримесечие възлиза на 1,59 млрд. долара

19:15 | 21.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Отчетите на Merck се оказаха по-добри от очакваното

Печалбата на фармацевтичната компания Merck за второто тримесечие се оказа по-голяма от очакваното. Производителят на лекарства успява да реализира икономии благодарение на съкращението на работни места, предаде Bloomberg.

Нетната печалба на Merck за второто тримесечие се понижава с 12% на годишна база до 1,59 млрд. долара, или 74 цента на акция. Като се изключат еднократните ефекти печалбата на акция възлиза на 83 цента.

Това се оказа повече от очакванията на анализаторите за печалба на акция от 77 цента. Приходите на дружеството, което влиза в Dow Jones IA, отчитат минимален спад от 2% на годишна база до 5,9 млрд. долара.

Главният изпълнителен директор на Merck Ричард Кларк планира да ограничи спада в продажбите чрез покупката на конкурентната компания Schering-Plough за 44 млрд. долара. Придобиването ще приключи до края на тази година.

Днес стана ясно, че нетната печалба на Schering-Plough се увеличава с 45% на годишна база до 671 млн. долара, или 38 цента на акция. Това също се оказа повече от прогнозите на пазарните анализатори.

Ръководството на Merck планира да освободи над 7 хил. служители през тази година, за да минимизира своите разходи.

Акциите на Merck поскъпват с 5,3% до 29,43 долара на Нюйоркската фондова борса. От началото на тази година пазарната капитализация на компанията се е понижила с 3,2% до 62,1 млрд. долара.

Други две компании, включени в състава на Dow Jones IA, зарадваха инвеститорите със своите финансови резултати по-рано днес. Това са компанията за безалкохолни напитки Coca-Cola и производителя на строителна техника Caterpillar.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още