IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

И отчетът на Coca-Cola излезе по-добър от очакваното

Компанията за безалкохолни напитки стана поредната, която изненада анализаторите с резултатите си

15:53 | 21.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
И отчетът на Coca-Cola излезе по-добър от очакваното

Американската компания за безалкохолни напитки Coca-Cola отчете по-добри от очакваните резултати за второто тримесечие на годината. Така тя стана поредната компания, която поднесе изненада на анализаторите и опроверга песимистичните им прогнози.

През второто тримесечие на годината Coca-Cola е реализирала печалба от 2,04 млрд. долара, или 88 цента на акция. За сравнение, през съпоставимия период на миналата година компанията постигна печалба в размер на 1,42 млрд. долара (61 цента на акция).

Според анализаторите добрите резултати на Coca-Cola се дължат на силния ръст на продажбите в развиващите се пазари и по-специално в Индия и Китай. Те са успели да неутрализират негативните валутни ефекти от движението на американския долар, предава CNBC.

Без някои еднократни ефекти печалбата на Coca-Cola възлиза на 92 цента на акция. Това е повече от очакваните от анализаторите 89 цента на една акция.

В предварителната търговия преди старта на днешната борсова сесия в САЩ акциите на Coca-Cola поскъпват с 1 на сто до 51,56 долара за един брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:50 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още