IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Закон „Мадоф“ ще кара богатите престъпници да си плащат разходите в затвора

Както и много други щати, Ню Йорк търси различни начини за намаляване на разходите за затворниците

13:04 | 21.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Закон „Мадоф“ ще кара богатите престъпници да си плащат разходите в затвора

Богатите затворници в щата Ню Йорк може да бъдат принудени да плащат на щата и на държавата разходите по престоя си в затвора, ако бъде приет предложеният нов закон „Мадоф“, съобщи Ройтерс.

Законът е кръстен на финансиста Бърнард Мадоф, който започна да излежава присъдата си от 150 години затвор за най-голямата инвестиционна измама на Уолстрийт миналата седмица.

"Твърде често данъкоплатците са натоварени със сметки за престъпници с голямо лично богатство, което ги чака след освобождаването им", коментира вносителят на законопроекта Джеймс Тедиско от законодателния съвет на щата Ню Йорк.

Както и много други щати, Ню Йорк търси различни начини за намаляване на разходите за затворниците.

По оценка на щатския финансов контрольор Томас ДиНаполи през 2007 г. дневните разходи за един затворник са били между 80 и 90 долара, или общо около 1 млрд. долара за годината.

Активите на Мадоф бяха отнети преди да отиде в затвора, но според Тедиско предложеният закон ще принуди други богаташи да си плащат за престоя в затвора.

Подвижна скала ще помага за изчисляване на това колко трябва да плащат осъдените на база активите им, се предлага в проекта. Тези с активи над 200 хил. долара ще трябва да плащат всичките си разходи, а тези с богатство под 40 хил. долара няма да плащат нищо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:17 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още