IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Volvo с рекордна загуба в историята си

Продажбите за наблюдавания период са се понижили с 32,7% на годишна база

11:12 | 21.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Volvo с рекордна загуба в историята си

Вторият по големина производител на камиони в света – шведската компания Volvo – отчете загуба за трето поредно тримесечие, предаде АФП.

Нетният отрицателен резултат за второто тримесечие възлиза на 5,564 млрд. крони (507 млн. евро), което е най-голямата загуба в историята на компанията. За второто тримесечие на 2008 г. групата беше на печалба от 5,149 млрд. крони.

Продажбите за наблюдавания период са се понижили с 32,7% на годишна база до 53,96 млрд. крони (4,29 млрд. евро). Този показател се оказа по-нисък от очакванията на анализаторите, чиито средни прогнози бяха за 55,9 млрд. крони. Очакванията за загубата пък възлизаха на 3,4 млрд. крони.

„През второто тримесечие продължава да има слабо търсене на почти всички пазари на Volvo Group”, коментират от компанията.

Въпреки че казват, че е трудно да се правят прогнози за останалата част от годината, от Volvo все пак отбелязват, че поръчките започват да се възстановяват.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още