IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Чавес „ще ревизира“ връзките на Венецуела с Колумбия

Съгласие на Колумбия да приюти американски военни части вбеси венецуелския президент

10:30 | 21.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Чавес „ще ревизира“ връзките на Венецуела с Колумбия

Президентът на Венецуела Уго Чавес обяви, че ще ревизира връзките на страната си с Колумбия. Повод за това даде съгласието на колумбийското правителство да приюти американски военни части.

„Това, че янките искат да изградят четири военни бази в Колумбия ни принуждава да ревизираме отношенията си с Богота“, е заявил Чавес по държавната телевизия на Венецуела, предава Dow Jones Newswires.

Правителството на Колумбия обяви сключването на споразумение, което позволява на американски военни да извършват дейност в колумбийски военни бази. Това е вбесило Чавес, според когото „това е заплаха за Венецуела“ и че „отваря вратата пред постоянните нападатели на Венецуела и пред онези, които подготвят нова агресия“ срещу нея.

Споразумението с Колумбия идва, след като президентът на Еквадор Рафаел Кореа стана близък сътрудник на Чавес и изгони американските военни от страната. Дотогава Еквадор беше важна точка за противодействие на разпространението на наркотици от страна на американската армия.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:36 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още