IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американското правителство може да отдели $23,7 трлн. за борба с кризата

Одиторът на една от програмите за подпомагане на банките смята, че държавата може да се окаже с колосална експозиция

08:54 | 21.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Американското правителство може да отдели $23,7 трлн. за борба с кризата

Цялостната експозиция на американското правителство към финансовата криза може да възлезе на колосалните 23,7 трлн. долара. Такава е оценката на одитора на програмата за подпомагане на банките TARP Нийл Барофски.

Барофски обяви своите виждания вчера пред Камарата на представителите в американския парламент, съобщава ВВС. Той е заявил, че „правителствената помощ има потенциала да достигне 23,7 млрд. долара“.

Такова развитие предвижда най-лошия сценарии за кризата, като според Барофски в такъв случай максималната експозиция на всички държавни органи в САЩ, които са предложили някаква помощ на финансовата система, може да достигне посочената сума.

В това число влизат както програмите на правителството, така и на американския Федерален резерв.

Според Барофски програмата TARP, която бе създадена за подпомагане на банките и позволява изкупуване на проблемни активи от страна на държавата, се е превърнала в безпрецедентна по своя обхват.

Въпреки това тя си оставала само една малка част от цялостните усилия на правителството да спаси американската икономика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:51 | 21.07.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още