IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Заплашеният от взривяване френски завод New Fabris засега е в безопасност

Съкратени работници от фабриката заплашиха да я взривят, ако не получат по-големи компенсации

17:57 | 20.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Заплашеният от взривяване френски завод New Fabris засега е в безопасност

Работниците в завод на френския производител на авточасти New Fabris, които заплашваха да взривят фабриката, са гласували днес да махнат от мястото газовите бутилки, които смятаха да използват за целта, съобщи Ройтерс, позовавайки се на представител на синдикатите.

Причината за крайните действия на работниците бяха исканията за по-високи обезщетения за съкращаването им от работа.

Решението на работниците от завода в Шателро в Централна Франция е взето заради предстоящите преговори с помощта на министъра на индустрията Кристиан Естрози, който е поискал като условие за срещата заплахите да бъдат прекратени.

"Трябва да приемем тази възможност, времето е ограничено", е заявил представителят на синдикатите Кристиан Попино. „Обаче трябва да има съществен напредък. Бутилките са прибрани, държат се под наблюдение и може да бъдат поставени отново по всяко време", подчертава Попино.

Компанията New Fabris фалира вследствие на кризата и 366 работници са били съкратени. Те искат обезщетение от 30 хил. евро на човек от двата основни клиента на New Fabris - Renault и Peugeot-Citroen.

Renault и Peugeot се съгласиха да изкупят оставащите продукти на New Fabris, при условие че парите ще бъдат предоставени на работниците на фалиралата компания. От синдикатите обаче заявиха, че така всеки работник ще получи едва 6600 евро.

Срещата на синдикатите с представители на ведомството на Естрози е утре.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още