IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Макао е на път да отчете първи годишен спад на приходите от хазарт от 2002

Собственикът на двете най-големи казина в региона - Las Vegas Sands, има затруднения с изплащане на дългове

15:40 | 20.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Макао е на път да отчете първи годишен спад на приходите от хазарт от 2002

Макао - най-големият хазартен център по приходи в света, е на път да отчете първи годишен спад на приходите, откакто преди 7 години беше отворен за чуждестранни конкуренти, съобщи Financial Times.

Китайският административен регион със специален статут в близост до Хонконг отчита спад от 12,4 на сто в приходите от казината си за първото полугодие до 51,4 млрд. патака (паричната единица на Макао), или 6,4 млрд. долара.

Ако тази тенденция на понижение продължи, тази година ще бъде отчетено свиване на приходите за първи път от 2002 г., когато беше прекратен монополът върху пазара на оператора на казина Станли Хо.

Либерализацията на хазартната индустрия в Макао привлече инвестиции за милиарди долари от най-големите компании в сектора като Las Vegas Sands, Wynn Resorts и MGM Mirage.

Натискът върху казината в Макао обаче нараства.

Компанията Las Vegas Sands, която оперира в Макао двете най-големи казина в света, има затруднения с изплащането на дългове и спря голям проект за разширяване на дейността си в региона в края на миналата година.

Освен това китайското правителство започна да ограничава достъпа до визи за Макао от средата на миналата година и съответно посещенията са намалели с 20 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:04 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още