IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ключовият американски кредитор CIT може и да се спаси от банкрут

Компанията съобщи, че е договорила спасителен заем от 3 млрд. долара със своите облигационери

09:07 | 20.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Ключовият американски кредитор CIT може и да се спаси от банкрут

Американската кредитна компания CIT Group, която е изправена на ръба на банкрута, може и да се спаси след постигнато в неделя споразуение за кредит със своите облигационери.

Това може да се случи, след като в неделя е постигната договореност с облигационерите за заем от 3 млрд. долара, предава New York Times. Ръководителите на CIT разчитат тези средства да дадат достатъчно време на компанията да преструктурира част от задълженията си.

Според информацията CIT преговаря с някои от най-големите си облигационери, включително и с компанията PIMCO. В разговорите активно участвал председателят на борда на директорите и изпълнителен директор на компанията Джефри Пийк, заявяват източници от CIT.

Преговорите трябва да дадат възможност CIT да получи заем от 3 млрд. долара при първоначална лихва от 10,5 на сто, добавя вестника. Това се случва след отказа на американското правителство да помогне на закъсалата компания.

В случай че се стигне до банкрут, това би нанесло сериозен удар върху кредитния пазар в САЩ. Причината за това е, че CIT е сред основните кредитори за малкия и среден бинес. Фалитът би се наредил и в най-големите в американската история, пише АР.

Въпреки водените разговори опасността компанията да обяви банкрут остава сериозна, като до този момент никой от представителите на CIT не е бил открит за кометар. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:22 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още