IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на General Electric намалява наполовина

Нетната печалба намалява с 47% до 2,87 млрд. долара за второто тримесечие

19:09 | 17.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на General Electric намалява наполовина

Акциите на General Electric поевтиняха значително на Нюйоркската борса, след като продажбите за второто тримесечие на най-старата компания в състава на индекса Dow Jones IA намаляха повече отколкото анализаторите очакваха.

Приходите намаляват със 17% на годишна база до 39,1 млрд. долара за второто тримесечие, предаде Bloomberg. Това се оказа по-малко от средната прогноза на икономистите за приходи от 41,9 млрд. долара.

Нетната печалба намалява с 47% до 2,87 млрд. долара, или 26 цента на акция, спрямо 5,39 млрд. долара, или 54 цента на акция, за същото тримесечие на миналата година. Анализаторите очакваха печалба на акция от 24 цента.

Единственото подразделение на компанията, което успява да увеличи своята печалба през последните 12 месеца, е GE Energy Infrastructure. Неговият финансов резултат нараства с 13% на годишна база, въпреки че продажбите отчитат спад от 1%. GE е най-големият производител в света на електрически турбини.

Печалбата на General Electric се е увеличила само с 2 цента за изтеклото тримесечие спрямо предишното поради големите разходи за преструктуриране и укрепване на дейността на финансовото звено на компанията GE Capital.

Главният изпълнителен директор на General Electric Джефри Имелт възнамерява да намали капитала на компанията до около 30% от нейната печалба чрез продажбата на активи и ограничаване на кредитирането на финансовото звено GE Capital.

Акциите на General Electric поевтиняват с 6,3% до 11,62 долара за акция на борсата в Ню Йорк. От началото на тази година пазарната капитализация на General Electric се е понижила с повече от 28%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 17.07.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още