IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

И Bank of America с рекордна печалба от търговски операции

Печалбата на банката спада минимално, но е доста над очакванията на анализаторите

14:49 | 17.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
И Bank of America с рекордна печалба от търговски операции

Пореден банков гигант в САЩ обяви впечатляващи резултати за второто тримесечие на годината, постигайки рекорден приход от инвестиционна дейност.

Печалбата на Bank of America бележи минимален спад от 5 на сто на годишна база до 2,42 млрд. долара (33 цента на акция) за второто тримесечие. Това е с 200 млн. долара по-малко спрямо същия период на миналата година, когато обаче печалбата възлезе на 72 цента на акция, пише АР.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 28 цента на една акция.

Причината за по-ниското съотношение на показателя печалба на акция се дължи на поредицата от увеличения на капитала на банката, които бяха предприети заради нуждата от набавяне на допълнителни средства.

През второто тримесечие Bank of America е направила еднократен разход от 713 млн. долара, тъй като е изплатила дивидент по привилегированите акции, които са собственост на правителството, предава Market Watch.

Компанията е обявила провизии за кредитни загуби в размер на 13,88 млрд. долара. Те неутрализират печалбата от 5 млрд. долара, дошла от продажбата на акции на China Construction Bank, както и рекордната печалба от 6,7 млрд. долара от търговски операции и продажби.

С днешните си резултати Bank of America се нарежда до високите печалби, които успяха да реализират нейните основни конкуренти JPMorgan и Goldman Sachs.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още