IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът се оттласна от осемседмичното дъно

Цената се повиши след доклад на финансиран от петролната индустрия институт, който отчете спад на запасите на бензин в САЩ

09:39 | 15.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът се оттласна от осемседмичното дъно

Суровият петрол поскъпна след тридневен спад в цената, като ръстът се дължеше на повишението на щатските акции и на доклад, отчел намаляване на запасите от суровината в САЩ.

Данните на Американския петролен институт, който се финансира от петролната индустрия, показаха понижение на запасите на бензин с 69 хил. барела, а на суров петрол – с 1,6 млн. барела, през миналата седмица и помогнаха за оттласкване на петрола от осемседмичния му минимум.

Суровият петрол с доставка през август добави 1,4 на сто до 60,34 долара за барел на пода на борсата в Ню Йорк, а по време на азиатската сесия достигна 60,58 долара. В понеделник суровината отчете спад в цената си до 59,52 долара, което е най-ниско затваряне от 18 май.

Анализатори очакват цената на петрола да се движи около 60 долара в очакване на корпоративните отчети за второто тримесечие.

Прогнозите за официалните данни за запасите на енергийното министерство обаче са за увеличаването им за пета поредна седмица. Според анализатори, анкетирани от Bloomberg, енергийното министерство ще отчете увеличение на запасите на бензин с 875 хил. барела за седмицата до 10 юли.

Основната бунтовническа групировка в Нигерия – Движение за освобождаване на делтата на Нигер, обяви 60-дневно прекратяване на огъня срещу петролни и газови съоръжения, след като властите освободиха техен лидер. Примирието, което влезе в сила в полунощ местно време, нямаше незабавен ефект върху цената на петрола, пише Bloomberg.

Петролът от сорта Брент с доставка през август поскъпна с 1,3 на сто до 61,62 долара по време на редовната сесия на лондонската борса, а в азиатската търговия достигна 61,85 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още