IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бърнард Мадоф ще лежи в „перлата в короната“ на щатските затвори

В затвора в Бътнър, Северна Каролина, Мадоф ще бъде в компанията на други финансисти, осъдени за измами

10:21 | 14.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бърнард Мадоф ще лежи в „перлата в короната“ на щатските затвори

Бърнард Мадоф е бил прехвърлен в понеделник във федералния затвор в Бътнър, Северна Каролина, където ще започне за излежава присъдата си от 150 години затвор, съобщи Wall Street Journal.

Затворът в Бътнър се намира на около 30 мили северно от столицата на щата Рали и на 400 мили от Ню Йорк. В комплекса има два затвора със средна степен на сигурност, един с ниска степен на сигурност, медицинска част и сателитен затворнически лагер за затворници, които са на режим с минимална сигурност.

Сред затворниците в Бътнър са основателят на Adelphia Communications Джон Ригас и неговия син Тимъти, които през 2004 г. са признати за виновни по обвинение в измама с ценни книжа. И двамата са в отделението с ниска степен на сигурност.

Мадоф ще има за компания в Бътнър и други бивши финансисти. Бившият вицепрезидент на Rite Aid Corp. Франклин Браун излежава там 10-годишна присъда при средна степен на сигурност, както и Ал Париш – бивш икономист към университета в Чарлстън, който през 2007 г. се призна за виновен в организирането на схема на Понци на стойност 66 млн. долара.

Затворът в Бътнър е описван като „перла в короната“ на федералните затвори заради репутацията на персонала си и на медицинския си център.

Според ABC присъдата на Мадоф вече е намалена с 20 години и така датата, на която той трябва да излезе от затвора, става 12 ноември 2139 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още