IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсовото рали спря пропадането в цената на петрола

След вчерашната оптимистична сесия в САЩ котировките на черното злато най-после успяха да се стабилизират

08:53 | 14.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Борсовото рали спря пропадането в цената на петрола

Цената на петрола прекъсна серията си от дневни понижения тази нощ, след като фондовият пазар в САЩ успя да приключи вчерашната сесия със силен ръст. За поскъпването на суровината повлияха и очакванията, че икономиката на Китай е отбелязала стабилен ръст през второто тримесечие на годината.

Вчера основните борсови индекси в САЩ успяха да напреднат значително, тъй като пазарите очакват силни корпоративни отчети през настоящата седмица. Това вдъхна доверие, че краят на рецесията все пак може да се окаже близо и цената на петрола отново мина над 60 долара за барел.

По време на борсовата сесия в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през август поевтиняха с 20 цента до най-ниската си цена на затваряне от 19 май насам при 59,69 долара за барел. Впоследствие, по време на часовете за електронна търговия, котировките напредват с 0,8 на сто до 60,17 долара за барел.

На борсата в Лондон търговията се развива по сходен начин, като след вчерашния минимален спад, днес цената на петрола от сорта Брент се повишава с 0,8 на сто до 61,17 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още