IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Съкратени работници заплашват да взривят завод за авточасти във Франция

Служителите искат компенсации в размер на 10 млн. евро от Renault и Peugeot

15:59 | 13.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Съкратени работници заплашват да взривят завод за авточасти във Франция

Работници на фалиралия френски производител на авточасти New Fabris са заплашили да взривят завод на компанията, ако не получат компенсации до 31 юли от Renault и Peugeot за загубата на работните си места, съобщи Ройтерс.

New Fabris беше обявен в ликвидация през април и има вероятност работниците да не получат обезщетения за съкращаването си, макар и да имат право да кандидатстват за държавна социална помощ.

Работниците искат Renault и PSA Peugeot Citroen да изплатят по 30 хил. евро на всеки от 336-те служители на завода, или общо около 10 млн. евро. В замяна работниците ще върнат на компаниите останалите в завода машини и екипировка.

"Бутилките с газ вече са поставени на различни места в завода и са една с друга", е заявил в неделя представителят на синдиката CGT Ги Айерман пред France Info radio. "Ако Renault и PSA откажат да ни дадат тези пари, заводът може да бъде взривен преди края на месеца", твърди той.

Представители на работниците имат среща във вторник с Renault. Както от компанията, така и от полицията са отказали да коментират заплахата на работниците, които са окупирали фабриката на New Fabris в Шателро, Централна Франция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още