IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕК глобява Philips и LG заради ценови картел

Двете компании са обвинени във фиксиране на цените на LCD-дисплеи

14:08 | 13.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
ЕК глобява Philips и LG заради ценови картел

Европейската комисия е изпратила обвинителен акт до компаниите Philips и LG Display, в който двете компании са обвинени във фиксиране на цените на продаваните от тях LCD-дисплеи.

Новината съобщават самите компании, предава Ройтерс. Те обаче не предоставят повече подробности относно обвиненията в договаряне на цени.

По-рано ЕК обяви, че е изпратила „възражения“ до няколко компании, произвеждащи дисплеи с течни кристали, в които са повдигнати съмнения за нарушения на антикартелните правила. Изпълнителният орган на ЕС обаче не назова въпросните компании.

От холандската компания Philips обявиха, че са получили обвинението като бивш акционер на LG и заявяват, че това не означава, че са директно замесени в случая. От страна на LG Display пък отказват да предоставят всякакъв коментар.

Разпратеният от ЕК документ е формална стъпка в процеса на антитръстовите разследвания, като чрез него замесените компании се уведомяват, че биват разследвани. Той не означава задължително, че заподозрените ще бъдат санкционирани, но според източници на Ройтерс в случая може да се стигне до сериозни глоби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още