IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама: Светът избегна икономическа катастрофа

Президентът на САЩ призова държавните лидери да се обединят около глобален план за възстановяване

19:57 | 10.07.09 г.
Обама: Светът избегна икономическа катастрофа

Икономическото възстановяване е все още много далеч, но светът очевидно избегна икономическа катастрофа, заяви след края на срещата на Г-8 американският президент Барак Обама.

Според Обама световните лидери са предприели значителни мерки за справяне с икономическите и екологичните предизвикателства.

Президентът на САЩ призова държавните лидери да се обединят около глобален план за възстановяване, който да включва стриктни регулации и устойчиви стимулиращи държавни разходи.

Обама отхвърли нападките, че срещата на Г-8 не е оправдала очакванията за твърди санкции срещу Иран заради нарушаване на демократичните принципи.

"Това, което искахме е точно това, което получихме – декларация за единство и силно порицание", заяви Обама и добави, че декларацията на Г-8 е дори по-значителна поради участието в нея на Русия.

Според Обама ръководителите на осемте икономически най-големи страни са отправили провалните призиви към Иран да заеме неговото "справедливо място" в света, да спазва международните стандарти и да се държи отговорно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още