IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсата в Ню Йорк затвори колебливо

Инвеститорите очакват ясни сигнали от отчетите за второ тримесечие

23:00 | 10.07.09 г.
Борсата в Ню Йорк затвори колебливо

Американските акции затвориха в противоположни посоки като Wall Street е в очакване на отчетите за второто тримесечие, които да загатнат за текущото състояние на икономиката и да дадат по-ясна представа за нейното развитие в следващите месеци.

На макроикономическо ниво данни излязоха за търговския баланс на САЩ за май, които показаха изненадващо свиване на дефицита - разликата между стойността на вноса и износа намалява с 9,8% на месечна база до 26 млрд. долара. Анализаторите очакваха отрицателното салдо да се увеличи до 30 млрд. долара през май спрямо 28,2 млрд. долара през април.

Индексът на потребителското доверие на Мичиганския университет за настоящия месец се понижи повече от прогнозите до 64,6 от 70,8 през юни. Според коментарите на американски икономисти, потребителското доверие ще спре да пада едва, когато бизнесът прекрати загубите на работни места, а не когато темпът им на спад се забавя.

Допълнителен натиск върху американските книжа оказа продължаващият спад на цената на петрола, което се приема от инвеститорите като ясен знак, че рисковете на икономическото възстановяване са все още големи.

Dow Jones IA затвори с пасив от 0,5% до 8 145 пункта, Nasdaq добави 0,2% до 1 756 пункта, а S&P 500 се понижи с 0,41% до 879 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още