IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските индекси се задържаха на положителна територия

С леки повишения приключи търговията, по време на която акциите не успяха да изберат сигурна посока на движение

23:19 | 09.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Американските индекси се задържаха на положителна територия

Американската борсова търговия в четвъртък завърши с леки повишения за основните индекси, за които роля имаше банковият сектор.

Натиск надолу пък оказаха фармацевтичните компании след новина за прекратен пробен период, сравняващ лекарство срещу висок холестерол на Abbott Laboratories с друг медикамент, съвместна разработка на Merck и Schering-Plough. Причината за спрените тестове не беше разкрита.

И трите компании очакваха резултата за това кой от двата продукта ще бъде предпочетен, като очакванията на инвеститорите бяха, независимо от избраника, акциите на групите да се повишат заради надеждите за ръстове в продажбите на фармацевтичния сектор.

Книжата на алуминиевия гигант Alcoa, които влизат в състава и на Dow Jones, и на S&P 500, не отбелязаха съществено изменение въпреки по-добрите от очакванията финансови резултати. Те бяха обявени по-рано през деня и сложиха символичното начало на дългоочаквания нов отчетен сезон в Щатите.

Спадове отчетоха акциите на някои компании от търговията на дребно, след като стана ясно, че продажбите на дребно в страната са отбелязали спад от 4,9% през юни, което е десетото им поредно понижение. Други позиции на представители на сектора обаче възстановиха загубеното по време на сесията и завършиха с леки покачвания.

Като цяло търговията премина без ясна посока, а инвеститорите останаха нерешителни и в очакване на по-категорични новини за пазара. Dow Jones Industrial Average добави 0,06% към стойността си до ниво от 8183 пункта. Nasdaq Composite нарасна с 0,3% до 1753 пункта, а S&P 500 регистрира актив от 0,35% до 883 пункта.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:51 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още