IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Crеdit Agricole и Societe Generale се обединиха в управлението на активи

20:50 | 09.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Crеdit Agricole и Societe Generale се обединиха в управлението на активи

Френските банки Crédit Agricole SA и Société Générale (SG) обявиха в четвъртък постигането на окончателно споразумение за обединение на звената си за управление на активи, с което създават четвъртия най-голям играч в сектора на Стария континент и номер 8 в световен мащаб.

Новата компания, която ще управлява активи на стойност 591 млрд. евро, ще бъде държана на 75% от Crédit Agricole, а делът на Société Générale ще е 25 на сто. Обявеното в началото на януари примерно разпределение на собствеността беше 70:30.

Като се имат предвид някои местни регулаторни изисквания и споразумения с партньори, джойнтвенчърите на SG Asset Management (SGAM) в Китай няма да бъдат включени в структурата на обединението. Компанията ще бъде ръководена от досегашния шеф на Credit Agricole Asset Management (CAAM).

Приключването на транзакцията се очаква да стане факт през четвъртото тримесечие на 2009 г.

В началото на годината, когато бяха обявени плановете за съюза, беше съобщено, че се планира листване в срок до пет години.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още