IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Lehman хвърлили $262 млн. по адвокати за деветте месеца след фалита

Бившата инвестиционна банка е платила сумата за консултации и правни услуги по ликвидирането

12:13 | 09.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Lehman хвърлили $262 млн. по адвокати за деветте месеца след фалита

Инвестиционната банка Lehman Brothers, която банкрутира и хвърли финансовия свят в паника в средата на септември миналата година, е изплатила възнаграждения на адвокатите и съветниците си в размер на 262,2 млн. долара за последните девет месеца.

Това става ясно от официалните документи, предадени в американския регулатор на фондовите борси, предава Bloomberg.

За периода от средата на септември до края на юни най-много пари са получили Alvarez&Marsal LLC, които са били съветници по преструктурирането. Таксите за обслужване, платени на фирмата са 115 млн. долара. Други 63,7 млн. долара са получили Weil Gotshal&Mangers LLP, които са основните адвокати на Lehman.

Очакванията са, че банкери, счетоводители и адвокати могат да получат общо колосалната сума от 906 млн. долара до края на всички процедури по банкрута на Lehman. Въпреки големия си размер таксите били адекватни на размера и сложността на случая, коментират адвокати.

„Това е най-големият случай на банков фалит в историята. Освен това той е изключително сложен заради характера на операциите, включени в него“, коментира един от адвокатите от компанията Weil Gotshal&Mangers LLP. Като основна причина за сложността той посочва деривативните сделки и сложните инвестиционни инструменти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още