IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британската икономика се е свила с 0,4% за второто тримесечие

По-рано през деня бяха обявени данните за производствения сектор в страната, който изненада икономистите с отчетен спад през май

20:05 | 07.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Британската икономика се е свила с 0,4% за второто тримесечие

Британската икономика се е свила с 0,4 на сто за второто тримесечие спрямо предходното, съобщи Британският съвет за икономически и социални изследвания (NIESR), цитиран от Ройтерс.

По-рано през деня бяха обявени данните за производствения сектор в страната, който изненада икономистите с отчетен спад през май. Преди тези данни по-скоро се смяташе, че месец април е сложил край на рецесията.

Миналия месец Британският съвет за икономически и социални изследвания се появи по първите страници на вестниците, когато обяви края на рецесията и посочи, че икономиката отново е отчела растеж през април.

Официални данни, публикувани миналата седмица, показват, че БВП се е понижил по-рязко спрямо очакваното с 2,4% през първите три месеца на 2009 г. заради спада в строителната промишленост и сектора на услугите. Това е най-силното понижение на този показател през последните 50 години.

Според обявените днес данни промишленото производство в страната, което се равнява на почти 20% от икономиката на Великобритания, неочаквано се е понижило през май след ръст от 0,2% през март и нулев растеж през април.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още