IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Презервативи Durex ще се произвеждат и в Китай

За последната 1 година пазарната капитализация на SSL нарасна със 17% до над 1 млрд. паунда

13:05 | 06.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Презервативи Durex ще се произвеждат и в Китай

Компанията SSL, известна с производството на презервативи Durex, днес отваря предприятие в Китай, съобщи Financial Times. Предвижда се производството му да бъде 1 млрд. броя презервативи годишно.

Генералният директор на SSL е уточнил, че китайската продукция на фирмата ще бъде както за страната, така и извън Китай, като се надява пазарът на тази марки презервативи да се увеличи, особено ако са на достъпна за местния пазар цена.

В последно време SSL активно се опитва за развива нови пазари. В частност, компанията се е договорила да покупката на контролния пакет акции в предприятието Beleggingsmaatschappij Lemore BV, което произвежда презервативи Contex в Русия. Сумата на сделката е около 70 млн. евро. Досега SSL притежаваше 15,5% от акциите на BLBV.

Всъщност SSL произвежда не само презервативи (с които е най-известна), но и други стоки като обувки и средства от сегмента за грижа за стъпалата.

Капитализацията на компанията на Лондонската фондова борса е над 1 млрд. паунда. За разлика от ценните книжа на много други компании, акциите на SSL не само че не поевтиняха по време на икономическата криза, но дори отбелязаха ръст. За последната 1 година пазарната капитализация на SSL нарасна със 17%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:13 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още