IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американски бизнесмени искат от Русия да се пребори с корупцията

„Стабилността и святостта на споразуменията са условията, които са ни необходими за работа в Русия, а засега те са недостатъчни“, отбелязва представител на голяма американска компания

08:48 | 06.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Американски бизнесмени искат от Русия да се пребори с корупцията

Американските бизнесмени се надяват да използват предстоящата бизнес среща на върха Русия - САЩ, насрочена за утре, 7 юли, за да окажат натиск върху Москва да активизира усилията си в борбата с корупцията и да да подобри условията за работа в страната на западните компании, предаде Ройтерс.

Източници от американските делови среди обаче посочват, че надеждите за някакво подобрение след бизнес срещата на високо равнище, която ще тече по същото време, когато ще разговарят и президентите на двете страни, са слаби.

„По всичко изглежда, че Кремъл сякаш не иска да води никакви преговори по този въпрос“, отбелязва един от тези неназовани източници, цитирани от агенцията.

САЩ са едва на 10-то място в класацията на инвеститорите в руската икономика, а търговският баланс между двете страни е сравним с баланса между Русия и Полша - едва 26 млрд. долара през 2008 година.

Според американски бизнесмени всеобхватната корупция, слабото прилагане на законите и горчивият опит, натрупан в Русия от някои чуждестранни компании, ограничават в крайна сметка желанието да се прехвърля бизнес в тази страна.

„Стабилността и святостта на споразуменията са условията, които са ни необходими за работа в Русия, а засега те са недостатъчни“, отбелязва представител на голяма американска компания.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още