IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕИБ отпуска на Румъния 370 млн. евро за метрото в Букурещ

Финализират се и детайлите по кредит от 300 млн. евро, които Букурещ иска да получи от Японската банка за международно сътрудничество за друга метролиния

14:51 | 04.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
ЕИБ отпуска на Румъния 370 млн. евро за метрото в Букурещ

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) даде зелена светлина на заем от 370 млн. евро за строежа на нова линия на метрото в Букурещ, съобщи днес румънският министър на транспорта Раду Берчану, цитиран от АФП.

Линията на метрото, която по предварителни изчисления ще струва около 700 млн. евро, ще свързва Университетския площад в центъра на Букурещ с намиращия се в западните покрайнини на румънската столица квартал Друмул Таберей. Линията ще бъде с дължина 9 километра и ще има 14 станции.

Финализират се и детайлите по кредит от 300 млн. евро, които Букурещ иска да получи от Японската банка за международно сътрудничество. Парите ще бъдат използвани за строеж на линия на метрото от Северната гара до международното летище Отопени.

Японската компания Итошу предвижда да участва в този проект, чиято стойност се очаква да достигне 1 млрд. евро. Линията, която ще бъде с дължина 16 километра, се предвижда да бъде построена за седем години.

Букурещ е единственият румънски град, в който има подземна железница. Метрото има четири линии, първата от които бе открита през 1979 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още