IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кризата не спря американците да организират пищни тържества за 4 юли

Грандиозна заря и надяждане с хотдог са сред организираните събития по случай Деня на независимостта

14:00 | 04.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Кризата не спря американците да организират пищни тържества за 4 юли

Напук на финансовата криза навсякъде в САЩ са предвидени пищни тържества в чест на днешния национален празник - Денят на независимостта.

Официално се води, че на този ден преди 233 години е подписана Декларацията за независимостта от Британската империя. В действителност обаче американският Конгрес всъщност е приел Декларацията за независимостта на 2 юли 1776 г. Законодателният орган е одобрил два дни по-късно променена версия на документа и е издал заповед той да бъде публикуван.

По тази причина именно датата 4 юли е смятана за „рожден ден“ на Съединените щати.

Празник, който ще бъде съпътстван от множество паради, а вечерта – отбелязан с грандиозна заря.

В Ню Йорк пък ще се състои традиционното състезание по най-бързо ядене на хот-дог.

Президентът Барак Обама ще посрещне националния празник в резиденцията си в Кемп Дейвид, щата Мериленд.

При това Обама има двоен повод за празнуване. Голямата му дъщеря Малия навършва 11 години на 4 юли. На празненството са поканени двайсетина приятели на Малия Обама.

Барак и Мишел Обама и двете им дъщери Малия и Саша ще се завърнат във Вашингтон утре вечерта местно време, за да приемат семействата на 1200 военни на празнично барбекю на южната поляна пред Белия дом.

В сградата на Конгреса ще се състои празничен концерт, в който ще вземат участие такива знаменитости като Арета Франклин и Бари Манилоу.

Вицепрезидентът Джоузеф Байдън ще посрещне националния празник с американски войници в Ирак. Неговата съпруга Джил, която е на петдневна обиколка в Европа - първото й самостоятелно пътуване в чужбина от встъпването в длъжност на новото правителство, пък се срещна вчера с американски военнослужещи в Германия, предаде AP.

„Аз съм военна майка“, припомни тя, след като обядва с американски войници и техните семейства в американската военна база в Бамберг, Бавария. „Зная какво е чувството, когато обичан човек да е във военна зона“, подчерта Джил Байдън, чийто син Бо в момента служи в Ирак със своята част от Националната гвардия.

Междувременно, навръх американския национален празник, Северна Корея изстреля още четири ракети, продължавайки програмата си за ракетни изпитания.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още