IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Още седем щатски банки бяха затворени

Най-голямата от тях има активи за близо 963 млн. долара

09:33 | 03.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Още седем щатски банки бяха затворени

Финансовите регулатори в САЩ затвориха още седем банки в четвъртък, от които шест фамилни банки, базирани в щата Илинойс, и една от Далас, съобщи Ройтерс. По този начин общият брой за закритите банки достигна 52 от началото на тази година.

От всички седем банки най-голяма е Founders Bank, която има активи за близо 963 млн. долара. От тях 849 млн. долара са депозити. Тя ще бъде придобита от базираната в Чикаго PrivateBank and Trust.

Фалитът на Founders Bank ще коства на Федералната корпорация по депозитно застраховане около 188,5 млн. долара.

Шест от банкрутиралите банки са контролирани от едно и също семейство и са имали подобен бизнес модел. Техните загуби са били генерирани главно от инвестиции в обезпечени с дълг ценни книжа, каквито са ипотечните облигации.

Федералната корпорация по депозитно застраховане е препоръчала на още една банка - City Bank от Вашингтон, да коригира своята управленска политика, която застрашава депозитите на вложителите.

Федералната корпорация по депозитно застраховане гарантира депозити на стойност до 250 хил. долара за вложителите в банки, които са нейни членове. Финансовият регулаторен орган следи дейността на 305 проблемни банки към края на първото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:25 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още