IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола с нов минимален спад

Котировките продължават отстъплението си вече трети ден заради слабото търсене на горива в САЩ

08:51 | 02.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола с нов минимален спад

Петролът регистрира ново минимално отстъпление в цената си през изминалото денонощие. Причина за това станаха данните, че търсенето на бензиново и дизелово гориво в САЩ остава слабо въпреки настъпването на летния туристически сезон.

Вчера от енергийното министерство на страната съобщиха, че за седмицата до 26 юни търсенето на горива се е свило с цели 5,8 на сто спрямо същия период на миналата година. В същото време търсенето на дестилирани горива, каквито са дизелът и горивото за отопление, се е свило с 9,4 на сто, предава Bloomberg.

На борсата в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през август поевтиняха с 0,8 на сто до цена на затваряне 69,31 долара за барел. Тази сутрин пък котировките губят минималните 0,05 на сто и по време на азиатската търговия се движат около 69,28 долара за барел.

От данните на енергийното министерство на САЩ става ясно още, че през второто тримесечие на годината петролните запаси на страната са нараснали с цели 41 на сто, което е най-големият ръст от 1990 година. Тяхната стойност до миналата седмица възлиза на 350,2 млн. барела.

Тази сутрин търгуваният в Лондон петрол от сорта брент повишава цената си с 0,1 на сто до 68,88 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още