IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

AB InBev продава фабрики за бутилиране за 577 млн. долара

Целта на AB InBev е да привлече 7 млрд. долара през тази година чрез продажбите на активи

17:05 | 01.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
AB InBev продава фабрики за бутилиране за 577 млн. долара

Най-големият производител на бира в света - Anheuser-Busch InBev, ще продаде част от своите фабрики за бутилиране в САЩ на Ball Corp. за 577 млн. долара, предаде Ройтерс.

Производителят на марките Budweiser, Stella Artois и Beck's ще продаде на производителя на опаковки Ball четири от своите бутилиращи фабрики в САЩ. Те бяха придобити с покупката на пивоварната компания Anheuser-Busch за 52 млрд. долара в края на миналата година.

Сделката предвижда Ball да произвежда опаковки за AB InBev. Ръководството на белгийската компания уточнява, че не възнамерява да продава останалите си фабрики за бутилиране, които се намират на територията на САЩ.

Целта на AB InBev е да привлече 7 млрд. долара през тази година чрез продажбите на активи. Така компанията ще изплати част от заема на стойност 45 млрд. долара, отпуснат за закупуването на Anheuser-Busch.

През тази година AB InBev вече успя да продаде своето звено в Южна Корея, мажоритарния си дял в китайската компания Tsingtao и американския си дистрибутор на бирата Labatt. По този начин белгийската компания е събрала половината от набелязаната сума.

В средата на юни стана ясно, че AB InBev обмисля продажбата на операциите си в Централна Европа, които включват 11 пивоварни в седем държави.

В България AB InBev е собственик на Каменица АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още