IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се понижи след волатилната сесия

Черното злато поскъпва с повече от 40% за второто тримесечие и с 57% от началото на година

22:58 | 30.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се понижи след волатилната сесия

Петролът поевтиня значително в края на днешната волатилна сесия, след като преди това цената достигна осеммесечен максимум. Данните за спада на потребителското доверие на американските домакинства през юни разколебаха инвеститорите за скоростта на икономическото възстановяване.

Петролните фючърси с доставка през август поевтиняха с 1,64 долара, или 2,3%, до 69,85 долара за барел в края на сесията на борсата в Ню Йорк. Цената се колебаеше в интервала от 68,90 до 73,38 долара за барел по време на днешната търговия.

От началото на тази година цената на суровината се е повишила с 57%, съгласно изчисленията на Bloomberg. Петролът приключи миналата година на ниво от 44,60 долара за барел, след като преди това достигна рекордните 147 долара за барел.

За последните три месеца петролът е поскъпнал с около 41%, което е най-силния тримесечен ръст на цената от 1990 г. Цената на черното злато се движи в широки интервали от самото начало на тази година.

Спекулациите за скорошно възстановяване на икономиката и поевтиняването на долара повишиха цената на петрола до рекордните за последните осем месеца 73,38 долара за барел.

Брентът с доставка през август поевтиня с 1,7 долара, или 2,4%, до 69,28 долара за барел на международната петролна борса в Лондон. Преди това цената достигна 73,50 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:16 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още