IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Златото с първи спад от пет сесии

През второто тримесечие досега златото е спечелило около 2% при отслабване на долара спрямо основните валути

22:20 | 29.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Златото с първи спад от пет сесии

 Фючърсите на златото приключиха търговията в понеделник с понижения, което се случва за първи път от пет сесии насам след ръст на долара спрямо останалите основни валути.

Ценният метал с доставка през август поевтиня с 30 цента до 940,70 долара за тройунция, след като по време на сесията беше достигнато ниво от 943,20 долара. От началото на месеца златото бележи спад от около 4%.

„Основният фокус на златото остава върху движенията на щатския долар, но през тази седмица волатилността може също да дойде от цикличния процес в края на тримесечието”, коментира пред MarketWatch Джон Надлър, старши анализатор в търгуващата с метали компания Kitco Metals Inc.

През второто тримесечие досега златото е спечелило около 2% при отслабване на долара спрямо основните валути. От началото на годината цената се е повишила с 6%.

Търговията ще остане променлива тази седмица, казва друг анализатор – Джеймс Муур към TheBullionDesk.com, „въпреки че като цяло металът изглежда се чувства удобно в границите 930-950 долара”.

На валутните пазари еврото се покачи с 0,2% до 1,4084 долара. По-рано щатската валута се разменяше по-високо, след като управителят на Китайската централна банка изключи като възможност каквито и да е „внезапни” промени във валутните си резерви.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:11 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още