IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът трайно се задържа под 70 долара за барел

След спада на котировките от петък, тази сутрин цената на черното злато се движи с ново минимално понижение

08:21 | 29.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът трайно се задържа под 70 долара за барел

Цената на петрола започна новата седмица с понижение. Причина за това стават спекулациите, че търсенето на горива ще остане слабо въпреки настъпващия летен сезон.

Пазарните участници очакват данните за производствената активност в Тексас, където е съсредоточен петролният бизнес на САЩ. Прогнозите са, че статистиката ще отчете нов спад, с което периодът на свиване на производството ще набъбне на две години.

За поевтиняването на суровината влияе и поскъпването на щатския долар срещу основните валути през изминалата нощ. По отношение на еврото зелените пари успяват да поскъпнат за пръв път от три дни, което води след себе си по-нисък интерес към инвестициите в суровини, предава Bloomberg.

Тази сутрин петролните контракти с доставка преа август поевтиняват с 0,5 на сто до 68,85 долара за барел на електронната платформа на борсата в Ню Йорк. В петък суровината отстъпи с 1,5 на сто до 69,16 долара за барел, с което регистрира седмичен спад от 1,2 на сто.

В Лондон тази сутрин също се наблюдава поевтиняване на брента с половин процент до 68,56 долара за барел. През последната сесия за миналата седмица петролът от този сорт поевтиня с 1,2 на сто то 68,92 долара за барел.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още