IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

800 служители на British Airways ще работят безвъзмездно

Други 4000 служители излизат в неплатен отпуск, а 1400 души са се съгласили да работят на непълен работен ден

21:57 | 25.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
800 служители на British Airways ще работят безвъзмездно

Британският авиопревозвач British Airways заяви, че 800 служители са дали своето съгласие да работят безвъзмездно в продължение на един месец, предаде BBC.

Други 4000 служители излизат в неплатен отпуск, а 1400 души са се съгласили да работят на непълен работен ден.

Причина за това е станал призива на ръководството, отправен към всички 40 хил. служители на авиокомпанията, за спешно понижение на разходите за дейността.

Самият изпълнителен директор на British Airways Уили Уолш се е отказал от своята месечна заплата за юли, която възлиза на 61 хил. паунда.

Авиокомпанията се надява чрез този ход да спести около 10 млн. паунда. Според профсъюзите молбата на ръководството към служителите да работят без пари е нереалистична.

Служителите, които са се съгласили да работят безплатно, ще могат да разпределят дните на безвъзмезден едномесечен труд в рамките на следващите шест месеца.

Много фирми от различни отрасли съкратиха част от своите служители или техните работни часове в стремежа си да намалят разходите си по време на икономическия спад.

Годишната загуба на British Airways възлезе на рекордните 401 млн. паунда за последната фискална година, главно поради по-високите разходи за гориво.

Акциите на компанията поскъпнаха с 1% до 126,6 паунда за акция на борсата в Лондон. От началото на годината British Airways е изгубила близо 30% от пазарната си капитализация до 1,45 млрд. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още