IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Поскъпването на долара понижи цената на петрола

Цената на американския лек суров петрол падна с 57 цента, или 0,8%, в края на вчерашната борсова сесия до 68,67 долара за барел

09:27 | 25.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Поскъпването на долара понижи цената на петрола

Поскъпването на щатската валута след решението на Федералния резерв да остави основната лихва в САЩ непроменена на ниво от 0,25% оказа натиск върху цената на черното злато вчера. 

В часовете на днешната електронна търговия тя се повишава, след като данните на Енергийното министерство в САЩ показаха, че петролните запаси на страната са намалели за трета поредна седмица и то по-силно от очакваното.

Петролните резерви са намалели с 3,8 млн. барела до 353,9 млн. барела за седмицата до 19 юни спрямо предходната седмица. Преди една година запасите от суров петрол са възлизали на 298 млн. барела. Предварителните очаквания на икономисти бяха за по-слаб спад на петролните запаси с 1,1 млн. барела.

Петролните фючърси с доставка през август поскъпват с 0,3% до 68,88 долара за барел по време на електронната търговия на петролната борса в Ню Йорк. Цената на американския лек суров петрол падна с 57 цента, или 0,8%, в края на вчерашната борсова сесия до 68,67 долара за барел.

На международната петролна борса в Лондон августовските петролни контракти поевтиняха с 0,7% до 68,33 долара за барел. В часовете на днешната електронна търговия брентът поскъпва с 0,4% до 68,60 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още