IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Харвард уволнява близо 300 служители заради спад в бюджетните си приходи

Освен съкращенията, на още около 40 служители ще бъдат предложени позиции с по-малко работни часове

19:23 | 24.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Харвард уволнява близо 300 служители заради спад в бюджетните си приходи

Харвардският университет планира да съкрати 275 души, тъй като колежът има затруднения с бюджета вследствие на неочакван спад на даренията, съобщи изданието Boston.com.

Президентът на университета Дрю Фауст е заявила в писмо до служителите, че съкращенията в някои отдели ще започнат тази седмица, а в началото на следващата – и тези в медицинския факултет, във факултета за изкуство и наука и в централната администрация.

По-рано от университета решиха да отложат увеличенията на заплатите за около 9000 служители за следващата учебна година заради прогнозиран тогава спад от 30 на сто в стойността на даренията. Освен това е била предложена и програма за доброволно ранно пенсиониране на около 1600 служители. Спестяванията, направени по този начин, обаче не са били достатъчни, твърди Фауст.

Освен съкращенията, на още около 40 служители ще бъдат предложени позиции с по-малко работни часове, пояснява Мерилин Хаусаман, вицепрезидент, отговарящ за човешките ресурси.

Около половината от позициите, които ще бъдат съкратени, са административни или преподавателски.

Харвард има над 18 хил. служители, като в този брой се включват стипендианти, които се занимават с научна дейност, асистенти на преподаватели и стажанти. Основната работна сила на университета е съставена от около 16 хил. души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:23 | 24.06.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още