IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британският престолонаследник е „поскъпнал“ с близо 25% за данъкоплатците

Въпреки че е намалил личните си разходи, две обиколки в чужбина са увеличили държавните разходи за принц Чарлз до 3 млн. паунда

11:59 | 24.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Британският престолонаследник е „поскъпнал“ с близо 25% за данъкоплатците

Британският престолонаследник принц Чарлз е струвал на данъкоплатците близо 25 на сто повече през миналата година, въпреки че е намалил разходите си с почти половин милион паунда, съобщи АФП, позовавайки се на годишния отчет на счетоводителите на принца.

Докладът показва, че отделените от правителството и данъкоплатците средства за издръжка на престолонаследника са нараснали през 2008 г. с 23 на сто до до 3 млн. паунда.

„Виновни“ за това са двете чуждестранни обиколки в Азия и Латинска Америка. Разходите за транспорта на принца са нараснали от 1,16 млн. паунда за фискалната 2007-2008 година до 1,71 млн. паунда за 2008-2009.

Все пак от счетоводната му къща подчертават, че в отговор на кризата Чарлз е намалил личните си разходи с 23 на сто до 1,7 млн. паунда и ръководи състоянието си разумно.

Част от спестяванията са дошли от решението на принца да прекара празниците във Великобритания, а не в чужбина, пише в доклада.

Частните доходи на Чарлз от имението му в Корнуол са се повишили леко за една година от 16,27 млн. паунда до 16,46 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още