IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ербъс достави първия си „Made in China” самолет

Заводът в Тиендзин е построен по модел на фабриката на Ербъс в Хамбург с инвестиция от $1,47 млрд.

10:36 | 23.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Ербъс достави първия си „Made in China” самолет

Европейският авиационен гигант Ербъс достави първия си самолет A320, произведен в завода му в китайския град Тиендзин, съобщи АФП.

Самолетът е и първият изобщо, произведен в завод на Ербъс извън Европа. Той е доставен на компанията Dragon Aviation Leasing и ще бъде използван от Sichuan Airlines – регионален китайски авиопревозвач.

Заводът ще достави десет самолета A319/320 за полети на средни разстояния до края на годината и след това ще започне да завършват производството на до 4 самолета месечно до края на 2011 г.

Заводът в Тиендзин е построен по модел на фабриката на Ербъс в Хамбург с инвестиция от близо 1,47 млрд. долара и започна дейност през септември. Той е 51 на сто собственост на Ербъс и 49 на сто – на китайски авиационен консорциум.

Китайският авиационен пазар – вторият по големина в света, представлява 15 на сто от продажбите на Ербъс. Решението за построяване на завод на компанията в страната е базирано на очакванията за силен растеж, които прогнозират закупуването на до 2800 пътнически и транспортни самолета на местния пазар в следващите 20 години.

От Ербъс са си поставили за цел да спечелят половината от пазара в Китай до 2012 г. спрямо пазарен дял от 39 на сто в средата на 2008 г. и едва 7 на сто през 1995.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още