IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Уволнен шеф окупира офиса на украинската държавна петролна компания

Дадената ситуация може да доведе до несигурност при снабдяването с гориво за страната

16:00 | 22.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Уволнен шеф окупира офиса на украинската държавна петролна компания

Неизвестни лица, начело с доскорошния зам.-председател на управителния съвет на украинската петролна компания Укртранснафта (дъщерна на държавната Нафтогаз), са нахлули тази сутрин в централния офис на компанията в Киев и са го окупирали, съобщават украински медии.

Лазорко е обосновал действията си с това, че по непотвърдена информация има решение на надзорния съвет на Укртранснафта, според което председателят на управителния съвет е отстранен и той е назначен за изпълняващ длъжността председател.

Държавната Укртранснафта е монополист в сферата на преноса на петрол на територията на Украйна, затова, според украински източници, дадената ситуация може да доведе до несигурност при снабдяването с гориво за страната.

Официалният ръководител на украинската петролна компания Игор Кирюшин, чийто кабинет и пост в момента са заети, е определил действията на съперника си за поста като противозаконни, поради което е заявил, че ще се обърне към съда.

В централата на Укртранснафта в Киев за малко по обяд е дошъл и член на управителния съвет на Нафтогаз, но той не е коментирал ситуацията. Край офиса на Укртранснафта се намира полиция, но тя засега не се намесва, съобщават още украинските медии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още