IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Собственикът на Ливърпул продава хокеен отбор, за да погаси дълга си

Джордж Джилет се раздели с Монреал Кънейдиънс в опита си да събере пари за кредита, с който е придобил футболния гигант

09:47 | 22.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Собственикът на Ливърпул продава хокеен отбор, за да погаси дълга си

Съсобственикът на английския футболен гранд Ливърпул Джордж Джилет е предприел продажба на един от най-големите си активи, за да може да набави средства за погасяване на кредита, изтеглен за закупуване на мърсисайдци.

Джилет е продал дела си в отбора от американската хокейна лига Монреал Кънейдиънс, като стойността на сделката се оценява на поне 550 млн. долара. Очаква се тези средства да помогнат за изплащане на вноска от 350 млн. лири, което трябва да се случи до 24 юли.

Кредитът, който трябва да бъде погасен идния месец, е към банките RBS и Wachovia и бе изтеглен от Джилет и неговия бизнес партньор Том Хикс за придобиване на футболния отбор.

Според ВВС Джилет се е разделил с целия си дял в Монреал Кънейдиънс, който възлизаше на 80 на сто. Като купувач се посочва фамилията Молсън, която е известна с големите си позиции в пивоварния бизнес. До този момент Молсън са притежавали 20 на сто от хокейния клуб.

Слуховете твърдят, че Джилет ще продаде и други части от спортната си империя, която включва отбора по бейзбол Тексас Рейнджърс и хокейния клуб Далас Старс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още