IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Първа седмична загуба за Dow за последния месец

Акциите на финансовите компании поскъпнаха силно в края на сесията, докато тези на енергийните дружества станаха обект на разпродажба

23:51 | 19.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Първа седмична загуба за Dow за последния месец

Щатските индекси не успяха да запазят повишенията от ранните часове на търговията и приключиха сесията с разнопосочни движения.

Волатилността бе дори по-силна от предишните сесии, защото днес бе последния ден за търговия с опциите и фючърсите върху множество индекси и акции през второто тримесечие.

Акциите на финансовите компании поскъпнаха силно в края на сесията, докато тези на енергийните дружества станаха обект на разпродажба след рязкото поевтиняване на петрола.

Най-старият борсов индекс Dow Jones IA мина на отрицателна територия в средата на сесията и приключи със спад от 0,2% до 8539,73 пункта. Индексът регистрира първата си седмична загуба за последния месец, която възлезе на почти 3%.

Технологичната компания Microsoft и производителят на алуминий Alcoa се наредиха сред лидерите в Dow Jones IA. Техните акции поскъпнаха с повече от 2%.

По-широкият S&P 500 намали наполовина печалбата си за деня до 0,3%. Индексът затвори на ниво от 921,23 пункта и ограничи седмичната си загуба до 2,6%.

Единствено технологичният Nasdaq Composite успя да запази по-голямата част от преднината си и в крайна сметка добави 1,1% до 1827,47 пункта. За последните пет сесии индексът е изгубил 1,7% от стойността си.

Днес стана ясно, че планираната от администрацията на Барак Обама мащабна реформа на финансовата система ще засегне и редица небанкови институции.

Компаниите, които продават потребителки стоки, също ще трябва да отговарят на определени изисквания, в случай че предоставят потребителски заеми и други финансови продукти за покупката на техните стоки.

Производителят на автомобили General Motors, който обяви фалит в началото на юни, съобщи, че може да формира нова компания още към средата на юли. Това е месец по-рано от предвидения срок, уточнява Wall Steet Journal.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:42 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още