IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шефове на спасени банки летели до вили и курорти със служебни самолети

Разследване разкри злоупотреби с парите на американските данъкоплатци

16:12 | 19.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Шефове на спасени банки летели до вили и курорти със служебни самолети

Изпълнителните директори на някои от американските банки, които получиха спасителна помощ от правителството, са злоупотребили с парите на данъкоплатците, съобщи Ройтерс.

Това става ясно от проучване, което показва, че някои от шефовете са използвали корпоративни самолети, за да извършват полети с лични цели. Данните за извършваните превози показват, че изпълнителните директори на банки като Bank of America, Morgan Stanley и Regions Financial Corp. са летели доста често.

Дестинациите се намират в близост до почивни курорти или до вилите на въпросните директори в Европа, Мексико, Карибите, Флорида, Аспен и други атрактивни места.

„Въвеждаме нова политика, съгласно която употребата на самолети за лични цели няма да бъде позволена“, е съобщил говорителят на Bank of America, който обаче е отказал да коментира извършените вече полети.

Коментар е отказан и от Morgan Stanley, които обаче заявяват, че на изпълнителния директор Джон Мак е позволено да използва самолета и за лични нужди, разходите за което били обявявани ежегодно.

В рамките на приетото било да се използват служебните самолети и в Regions, става ясно от изявление на техния говорител.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още