IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лукойл купува близо половината от петролен завод в Холандия

Очакваната сума по сделката ще бъде около 725 млн. долара

11:15 | 19.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Лукойл купува близо половината от петролен завод в Холандия

Руската петролна компания Лукойл подписа споразумение с компанията Total (една от най-големите в света компании за природен газ и петрол, с международно участие и със седалище в Париж) за закупуване на дял от 45% в нефтопреработвателния завод TRN в Холандия, се казва в съобщение на Лукойл.

Очакваната сума по сделката ще бъде около 725 млн. долара, включително и запасите от петрол и нефтопродукти.
 
Предвижда се окончателно приключване на транзакцията да стане до края на годината, като се имат предвид всички стандартни процедури по прехвърлянето на капитала. От Лукойл смятат настоящата сделка за важен принос в разширяването на стратегическото сътрудничество с Total.

По думите на президента на Лукойл Вагит Алекперов „новата придобивка на Лукойл в Западна Европа се вписва в стратегията на руската компания за придобиване а мощности за нефтопреработка, намиращи се близо до пазарите за пласмент на крайните петролни продукти, което носи висока добавена стойност”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още