IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатска верига магазини с 90-годишна история подаде молба за защита от фалит

Eddie Bauer ще търси съдебно разрешение за продажба на свои активи на фонда за дялови инвестиции CCMP Capital за 202 млн. долара

12:19 | 18.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Щатска верига магазини с 90-годишна история подаде молба за защита от фалит

Щатската верига магазини за дрехи Eddie Bauer Holdings Inc е подала молба за защита от фалит за втори път в рамките на шест години и ще търси съдебно разрешение за продажба на свои активи на фонда за дялови инвестиции CCMP Capital за 202 млн. долара, съобщи Ройтерс.

Компанията е потърсила защита от фалит и в Канада според местното законодателство.

От веригата очакват офертата на CCMP да привлече и други кандидат-купувачи, които да предложат евентуално по-голяма сума.

По думите на директора на CCMP Джонатан Линч Eddie Bauer е в класическата ситуация на добра компания с лоши баланси. Фондът е привлечен от силата на марката Eddie Bauer и способността на компанията да продава продуктите си чрез различни канали като интернет, чрез поръчка по пощата и в магазини.

Eddie Bauer, която стартира дейността си като спортен магазин през 1920 г. в Сиатъл, очаква продажбата да направи компанията финансово стабилна и да намали значително задълженията й, като в същото време й осигури по-добро позициониране за в бъдеще. От CCMP планират да оставят повечето й магазини отворени.

Рецесията оказа много силно влияние на веригите магазини за продажби на дребно в САЩ. Сред наскоро фалиралите компании в сектора са Filene's Basement и Fortunoff.

Приходите на Eddie Bauer за първото тримесечие са намалели с 16 на сто до 179,8 млн. долара. Компанията има задължения в размер на над 300 млн. долара. Магазините и в Северна Америка са около 370.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още