IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсите в Европа с четвърти пореден спад

Индексите на Стария континент регистрират най-слабата си серия от февруари досега

20:00 | 17.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Борсите в Европа с четвърти пореден спад

Борсовите индекси в Европа потънаха за четвърта поредна сесия днес, отбелязвайки най-дългата си негативна серия от февруари досега. Регионалният бенчмарк се Dow Jones Stoxx 600 падна с 2 на сто до 205 пункта и премина под 200-дневната си средна стойност. Така ръстът на показателя от началото на март досега се ограничи на 30 на сто.

На 16 от общо 17-те отворени за търговия пазара в Западна Европа бяха отчетени понижения. В Германия DAX се смъкна с 1,9 на сто, докато на Острова FTSE 100 падна с 1,2 на сто. Френският бенчмарк САС 40 отстъпи с 1,6 на сто, а основните индекси в Италия и Испания паднаха съответно с 2,3 и 2,9 на сто.

Днес под разпродажби попаднаха представителите на финансовия сектор. Натискът върху тях се засили след новината, че агенцията за кредитен рейтинг Standard&Poors е смъкнала оценките на 18 американски банки и е понижила перспективите пред други четири финансови институци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още