IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очакват правителствена намеса за рекапитализиране на руските банки

Според анализаторите на S&P проблемните кредити може да достигнат дял от 40 на сто до 2011 година и действията на правителството са наложителни

19:11 | 17.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Очакват правителствена намеса за рекапитализиране на руските банки

Рейтинговата агенция Standard&Poor's обяви, че увеличаващите се проблемни заеми и загуби от кредити на руските банки ще доведе до реструктуриране и рекапитализация на целия сектор, предава Market Watch.

Според анализаторите на агенцията съвкупният размер на „проблематичните активи“, включително преструктурираните заеми, може да достигне 28 на сто от отпуснатите в края на 2008 година за периода 2009-2011 година. Изразено в щатски долари това показва сума от 213 млрд. долара.

„Размерът на проблемите и влиянието им върху руската банкова система ще зависи от политиките на правителството и спасяването на затруднените индустриални предприятия, включително държавните компании“, заявяват от Standard&Poor's.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още