IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските индекси излязоха на зелено*

Изказването на президента Обама оказа благоприятно въздействие на пазара

20:15 | 17.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Американските индекси излязоха на зелено*

Борсовата търговия в САЩ започна без ясна посока, като основните индекси на няколко пъти преминаха от положителна към отрицателна територия и обратно. Причина за липсата на категоричен превес на оптимистите или песимистите станаха днешните данни за състоянието на американската икономика.

Негативните настроения отстъпиха след изявлението на американския президент Барак Обама, който представи плановете си за реформа на регулаторната система на финансовите пазари. Въпреки това обаче повишенията на индексите остават ограничени заради редукцията на кредитните рейтинги на 18 американски банки.

По-скоро като положителен може да бъде отчетен фактът, че инфлацията в САЩ се е повишила по-малко от очакваното през май. Причината за това е, че инвеститорите се опасяват от това, инфлацията да не попречи на икономическото възстановяване на страната.

Охлаждащо на оптимизма обаче подейства предпазливата прогноза на компанията за транспорт и доставки FedEх. Ръководителите на компанията обявиха, че очакват по-слаби от очакваните печалби заради тежката икономическа ситуация в САЩ. Това бе прието негативно, тъй като състоянието и резултатите на компаниите от този сектор са показателни за активността на цялата икономика, пише АР.

До момента индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва с 0,15 на сто до 8 517 пункта. Широкият бенчмарк S&P 500 добавя едва 0,01 на сто до 913 пункта, докато Nasdaq се движи най-силно, с ръст от 0,9 на сто до 1 812 пункта.

*Актуално към 20:15 часа
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още