IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

British Airways призова свои служители да поработят до месец без заплата

Mиналия месец над 1000 доброволци са откликнали на призива на авиокомпанията към служителите да си вземат един месец неплатен отпуск или да работят безплатно през това време

15:12 | 16.06.09 г.
British Airways призова свои служители да поработят до месец без заплата

Британската авиокомпания British Airways се обърна към хиляди свои служители с призив да работят без заплащане за срок до един месец, за да помогнат на компанията да оцелее, съобщи BBC.

Апелът е разпратен в имейл до над 30 хил. служители във Великобритания и ги моли да си вземат неплатен отпуск или да работят без заплащане за срок от една седмица до един месец.

Главният изпълнителен директор на BA Уили Уолш вече се е съгласил да работи без заплащане през юли, като се отказва от месечната си заплата от 61 хил. паунда.

Миналия месец BA отчете рекордна годишна загуба в размер на 401 млн. паунда, отчасти в резултат на по-скъпото гориво и други по-високи разходи.

Говорител на компанията е казал, че нямат точен таргет за очакваните спестявания в резултат на призива. „Колкото се може повече, но нямаме определена цифра“, е казал той.

Идеята се зароди миналия месец, когато авиокомпанията помоли свои служители да си вземат един месец неплатен отпуск или да работят безплатно през това време.

На призива са откликнали над 1000 доброволци.

По-новата версия на схемата обаче е по-гъвкава и търси доброволци за между една седмица и един месец неплатен отпуск или неплатена работа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:25 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още